Uporaba talnih podlog je sestavljena iz optimalnih lastnosti v smislu higiene in varnosti, ki jih prinaša zaposlenim, glede na pravilnike o varnem okolju, katerim morajo slediti delodajalci. Prehrambena industrija bi morala vzpostaviti in slediti higienskim standardom, ki temeljijo na HACCP sistemu. HACCP pomeni Application of Hazard Analysis and Critical Control Point oziroma Uporaba analize tveganja na kritičnih kontrolnih točkah. Je instrument, ki pomaga prehrambeni industriji vzpostaviti višje standarde pri varnosti hrane. Evropski pravilnik EC No 852/2004 Evropskega parlamenta in sveta iz 29. Aprila 2004 pravi, da »kjer se pripravlja, kjer se ravna s hrano ali se predeluje, mora biti oblikovano tako, da dovoljuje dobre higienske navade, vključujoč zaščito pred kontaminacijo med samim postopkom. To še posebej velja za talne površine, saj morajo biti dobro vzdrževane, lahke za čistiti in, kjer je potrebno, razkužiti. To zahteva uporabo neprepustnih, ne-vpojnih, pralnih in nenevarnih materialov, razen če lahko upravljavci zadovoljijo potrebne oblasti, da so drugi materiali primerni. Kjer so primerni, pa je potrebno zagotoviti tudi primerno odtekanje«.